Menu
VCP: meedoen aan acties voor beter pensioen

De acties voor een beter pensioen beginnen steeds meer vorm te krijgen. Komend weekend is er in Utrecht een landelijke voorbereidingsbijeenkomst van de vakbonden FNV en VCP. De acties van de komende weken moeten uitmonden in een landelijke actiedag van de gezamenlijke vakbonden, op 18 maart. De VCP roept haar organisaties op steun te betuigen aan de acties en mee te doen.

Nieuw solide stelsel
Het initiatief tot de acties werd genomen na het vastlopen van de onderhandelingen over een nieuw pensioenstelsel, november vorig jaar. De bonden willen een solide nieuw pensioenstelsel, waarbij geen pech- en gelukgeneraties ontstaan. Verder moeten de RVU-boete en versnelling van de verhoging van de AOW-leeftijd van tafel. Ook moeten alle werkenden in staat zijn een goed pensioen op te bouwen.

Pensioen is van ons allemaal
Voor de VCP is Gerrit van de Kamp actiecoördinator. “Het pensioen is van ons allemaal. Dit is de tijd waarin we moeten laten zien dat we niet met ons laten sollen en dat we nu met harde acties gaan komen. Het kabinet moet structureel meer geld uitrekken om de pensioenproblemen op te lossen. Genoeg is genoeg.”

Laatste nieuws

In memoriam Wolter Muller

2 december 2023

In memoriam Wolter Muller

Vacature secretariaatsmedewerker VCP (24 uur)

28 november 2023

Vacature secretariaatsmedewerker VCP (24 uur)

Update uitwerking arbeidsmarktpakket

28 november 2023

Update uitwerking arbeidsmarktpakket

Meer nieuws