Menu
VCP steunt FNV-actie met oproep aan Eerste Kamer om pensioenregels aan te passen

Op 2 december jl. heeft de FNV samen met een aantal ouderenorganisaties actie gevoerd tegen de nieuwe pensioenregels. Zij vrezen dat deze regels ertoe zullen leiden dat de pensioenfondsen onnodig hoge buffers moeten aanhouden, wat ten koste zal gaan van de koopkrachtbestendigheid van het pensioen. De Vakcentrale voor Professionals (VCP) heeft deze actie ondersteund.

De VCP is van mening dat het beschermen van de nominaal zekerheid op korte termijn ten koste gaat van de koopkrachtbestendigheid van de pensioenen voor jong en oud op de lange termijn. Aanpassingen zijn dan ook noodzakelijk. De Eerste Kamer mag niet akkoord gaan met nieuwe pensioenregels, die leiden tot schijnzekerheid. De sturing in deze pensioenregels is nominaal terwijl de VCP streeft naar een loongerelateerd en geïndexeerd pensioen. Tijdens de actie heeft VCP-bestuurslid Nic van Holstein de Eerste Kamer dan ook opgeroepen de regels aan te passen en aangegeven dat de VCP een goed pensioen voor alle professionals in Nederland wil.

Die dag werd ook bekendgemaakt dat de Eerste Kamer de wetsbehandeling, die gepland stond voor 8 december a.s., zal uitstellen. De senaat wil volgens de VCP terecht eerst een antwoord hebben van staatssecretaris Klijnsma op de vraag of deze nieuwe regels daadwerkelijk het pensioenstelsel beter bestand maken tegen schokken en niet onnodig streng zijn.

FNV-voorzitter Ton Heerts en VCP-bestuurslid Nic van Holstein tijdens de FNV-actie in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Laatste nieuws

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

28 mei 2024

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

27 mei 2024

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

pensioenlab

22 mei 2024

Bijeenkomst PensioenLab: Een Succesvolle Afsluiting

Meer nieuws