Menu
VCP-symposium 2019: Loopbaanontwikkeling en carrièreperspectief

Het thema van het VCP-symposium van dit jaar is bekend: Leven lang Ontwikkelen, loopbaanontwikkeling en carrièreperspectief. Het is een onderwerp dat dichtbij de VCP staat en grote relevantie heeft voor de professional. Het VCP-symposium is op donderdagmiddag 7 november in Den Haag.

Continu stilstaan bij eigen ontwikkeling
“In de huidige tijd wordt het steeds belangrijker dat professionals en werknemers zich doorontwikkelen en daarbij ook zelf de regie in handen kunnen nemen”, zegt VCP-beleidsmedewerker Amerik Klapwijk. “Professionals moeten nu en in de toekomst aantrekkelijk zijn voor de arbeidsmarkt. Daarom is het zo belangrijk dat je je waarde als werknemer op peil houdt. Daar moet je eigenlijk altijd mee bezig zijn. Het symposium gaat over de vraag hoe je dat het beste kan bereiken. Ook praten we over de rol die vakbonden kunnen spelen zodat iedereen zijn weg kan vinden.”

Leven lang ontwikkelen
Ook het kabinet is actief met het onderwerp bezig. Vorig jaar werden plannen ontvouwd over een Leven Lang Ontwikkelen. Leven Lang Ontwikkelen draait voor een belangrijk deel om onderwijs, maar niet alleen. De samenleving verandert op allerlei manieren door zaken als technologische vernieuwing en flexibilisering. Er ontstaat een nieuwe dynamiek met een nieuwe sociale infrastructuur waarin iedereen zijn weg moet vinden. Het aanwenden van (nieuwe) netwerken zijn daarbij heel belangrijk.

Mededeling: door omstandigheden kan het VCP-symposium dit jaar helaas niet doorgaan.

Laatste nieuws

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

19 juni 2024

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

19 juni 2024

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

12 juni 2024

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

Meer nieuws