Menu
VCP Symposium 2019: Leven lang ontwikkelen

Het thema van het VCP-symposium van dit jaar is bekend: Leven lang Ontwikkelen, loopbaanontwikkeling en carrièreperspectief. Het is een onderwerp dat dichtbij de VCP staat en grote relevantie heeft voor de professional. Het VCP-symposium is op donderdagmiddag 7 november in Den Haag. Meld je nu alvast aan voor deelname, klik hier.

Continu stilstaan bij eigen ontwikkeling

“In de huidige tijd wordt het steeds belangrijker dat professionals en werknemers zich doorontwikkelen en daarbij ook zelf de regie in handen kunnen nemen”, zegt VCP-beleidsmedewerker Amerik Klapwijk. “Professionals moeten nu en in de toekomst aantrekkelijk zijn voor de arbeidsmarkt. Daarom is het zo belangrijk dat je je waarde als werknemer op peil houdt. Daar moet je eigenlijk altijd mee bezig zijn. Het symposium gaat over de vraag hoe je dat het beste kan bereiken. Ook praten we over de rol die vakbonden kunnen spelen zodat iedereen zijn weg kan vinden.”

Leven lang ontwikkelen

Ook het kabinet is actief met het onderwerp bezig. Vorig jaar werden plannen ontvouwd over een Leven Lang Ontwikkelen. Leven Lang Ontwikkelen draait voor een belangrijk deel om onderwijs, maar niet alleen. De samenleving verandert op allerlei manieren door zaken als technologische vernieuwing en flexibilisering. Er ontstaat een nieuwe dynamiek met een nieuwe sociale infrastructuur waarin iedereen zijn weg moet vinden. Het aanwenden van (nieuwe) netwerken zijn daarbij heel belangrijk.

Door omstandigheden gaat het symposium dit jaar niet door.

Laatste nieuws

In memoriam Wolter Muller

2 december 2023

In memoriam Wolter Muller

Vacature secretariaatsmedewerker VCP (24 uur)

28 november 2023

Vacature secretariaatsmedewerker VCP (24 uur)

Update uitwerking arbeidsmarktpakket

28 november 2023

Update uitwerking arbeidsmarktpakket

Meer nieuws