Menu
VCP: verlenging tweede steunpakket goed, maar werkbehoud staat onder druk

De Vakcentrale voor Professionals (VCP) vindt de verlenging van het steunpakket goed, maar volgens VCP-voorzitter Nic van Holstein staat de doelstelling van behoud van de werkgelegenheid onder druk. Het afschaffen van de boete bij de NOW-regeling is een verkeerde prikkel. Helaas is er niet voor gekozen om de uitgangspositie van werknemers te versterken.

Banen moeten behouden blijven

“Ik roep de werkgevers op om niet rücksichtslos voor saneren te kiezen, maar om samen met de vakorganisaties perspectief te zoeken. Er is behoefte aan zekerheid en perspectief. Dat vraagt maatwerk en wanneer het toch tot ontslagen komt is een goed sociaal plan nodig”, aldus Van Holstein. Het nieuwe steunpakket geeft bedrijven betere condities, dus banen zouden behouden moeten blijven.

Voorbereiden en (om)scholing

De gevolgen van de coronacrisis zullen voor bedrijven verschillend zijn. Daar moeten we ons nu op voorbereiden. Er komen mogelijkheden voor (online) scholing en loopbaanbegeleiding voor werknemer. De sociale partners kunnen daar mogelijk aanvullende afspraken over maken. Na deze fase is de verwachting dat er op het gebied van (om)scholing en begeleiding substantieel meer nodig zal zijn. Op korte termijn zullen ook UWV en gemeenten de dienstverlening richting mensen die hun baan verliezen actief moeten oppakken, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein.

Laatste nieuws

Nieuw tijdvak aanvraag STAP-budget

23 juni 2022

Nieuw tijdvak aanvraag STAP-budget

SWOM viert 10-jarig bestaan

22 juni 2022

SWOM viert 10-jarig bestaan

VCP blij met benoeming van Kim Putters tot SER-voorzitter

21 juni 2022

VCP blij met benoeming van Kim Putters tot SER-voorzitter

Meer nieuws
Naar boven