Menu
Anne Buningh

De jongerenorganisatie van de VCP, VCP Young Professionals, vindt het belangrijk dat het nieuwe pensioenstelsel er komt, maar heeft net als de VCP gemengde gevoelens over de uitwerking van het Pensioenakkoord. Pensioenwoordvoerder Anne Buningh pleit verder voor (wettelijke) waarborgen om zeker te zijn dat de premie-inleg voldoende is en iedere (toekomstige) werknemer voldoende pensioen opbouwt.

Jongere generaties

VCP YP heeft namelijk zorgen over de vraag hoe de doelstelling van 80 procent middelloon in 42 jaar moet worden gehaald. “Er is geen stok achter de deur”, zegt Anne Buningh. Het nieuwe systeem kent geen garanties meer over de hoogte van je pensioen, je ziet alleen hoeveel premie er wordt ingelegd. Het is dus voor jongere generaties van belang dat zij grip krijgen op hun opbouw. Inzicht in hoeveel je opbouwt, middels een verplicht pensioenlabel, is hierbij de eerste stap. Ook wilt Buningh voorkomen dat jongeren de rekening gepresenteerd krijgen voor de compensatieregeling die nu op tafel ligt en dat het wisselen van baan ingewikkelder wordt.

Campagne

“Graag zou ik willen zien dat de minister belooft een rijkscampagne te starten over het belang van je pensioen. Aanspreken van de jeugd is hier echt een múst, want het zwaartepunt van je pensioenopbouw komt te liggen in je beginjaren. Het is dan ook handig als de campagne ontwikkeld wordt met inspraak van jongeren. Lancering van het Pensioenlabel is wat mij betreft hier onderdeel van. Ik zou dit graag landelijk geregeld willen zien”, zegt Anne Buningh.

Laatste nieuws

pensioen

27 juni 2022

8e Pensioennieuwsbrief VCP: nieuwe wetgeving en appreciatie doelen

Nieuw tijdvak aanvraag STAP-budget

23 juni 2022

Nieuw tijdvak aanvraag STAP-budget

SWOM viert 10-jarig bestaan

22 juni 2022

SWOM viert 10-jarig bestaan

Meer nieuws
Naar boven