Menu
VCP Young Professionals zoekt nieuwe pensioenwoordvoerder (vrijwilligersfunctie)

Ben jij een jonge professional en voel jij je maatschappelijk verantwoordelijk en heb je affiniteit met thema’s als diversiteit en pensioenen? Wil jij de stem van jongeren vanuit de vakbeweging laten horen in het debat over het pensioenen van nu en in de toekomst? VCP Young Professionals, onderdeel van de Vakcentrale voor Professionals (VCP), biedt een interessante vrijwilligersfunctie aan, die hier alle mogelijkheden voor geeft. Interesse? Stuur ons vóór 15 januari 2019 jouw korte motivatie en cv.

Over de functie
Als pensioenjongerenwoordvoerder van VCP Young Professionals behartig je de pensioenbelangen van jonge professionals. Je vertegenwoordigt jongeren van VCP en VCP Young Professionals binnen en buiten onze organisatie, richting politiek, maatschappelijke organisaties en in de media. Je onderhoudt nauw contact met de VCP en participeert in de Werkgroep Pensioenen. Ook krijg je ruimte om innovatieve ideeën te lanceren voor VCP Young Professionals en de visie op pensioen verder uit te werken en op de kaart te zetten.

Pensioenlab
Je bent nauw betrokken bij het PensioenLab, (initiatief van de drie jongerenorganisaties VCP Young Professionals, CNV Jongeren en FNV Jong) en maakt namens VCP Young Professionals deel uit van het bestuur van de Stichting PensioenLab. Via de projecten van Stichting PensioenLab ga je je inzetten voor de betrokkenheid van jongeren bij pensioenen en meer diversiteit bij pensioenfondsorganen.

Wie zoeken we?
Je bent een jonge professional, je voelt je maatschappelijk verantwoordelijk en je hebt affiniteit met thema’s als diversiteit en pensioenen. Je bent bij voorkeur al lid van één van de bij de organisaties die zijn aangesloten bij de VCP en wilt vanuit je idealen tijd investeren. Je bent initiatiefrijk, een verbinder, communicatief sterk en legt gemakkelijk contact met andere jonge professionals. Je bent gemotiveerd om op vrijwilligersbasis, met een bescheiden vergoeding, je enkele uren per week, in te zetten voor VCP Young Professionals.

Doel van VCP Young Professionals
VCP Young Professionals wil graag (meer) jongeren actief betrekken bij het sociaaleconomische overleg en zo ook jongeren nut en noodzaak van dit overleg en de polder laten zien. De VCP Young Professionals neemt deel aan verschillende overlegtafels, zoals het SER Jongerenplatform. Bovendien is VCP Young Professionals een netwerk waar jonge professionals hun kennis en ervaringen kunnen uitwisselen. VCP Young Professionals bestaat over het algemeen uit jonge werknemers met relatief korte werkervaring en een middelbare of hogere opleiding uit diverse sectoren en branches.

Solliciteren en meer informatie:
Geïnteresseerden voor deze vrijwilligersfunctie kunnen vóór 15 januari een korte motivatie en curriculum vitae sturen aan: s.heemskerk@vcp.nl. Voor meer informatie kan men mailen of bellen naar 06-22332511.

Laatste nieuws

Betaald ouderschapsverlof van kracht

2 augustus 2022

Betaald ouderschapsverlof van kracht

Meer voorspelbaarheid werktijden en arbeidsvoorwaarden

1 augustus 2022

Meer voorspelbaarheid werktijden en arbeidsvoorwaarden

Nabestaandenpensioen

28 juli 2022

Platform Werken aan ons Pensioen: informatie over nabestaandenpensioen

Meer nieuws
Naar boven