Menu
Jonge professionals

Ben jij een jonge professional en voel jij je maatschappelijk verantwoordelijk en heb je affiniteit met pensioenen? Wil jij de stem van jongeren vanuit de vakbeweging laten horen in het debat over het pensioen van nu en in de toekomst? VCP Young Professionals, onderdeel van de Vakcentrale voor Professionals (VCP), biedt een interessante vrijwilligersfunctie aan, die hier alle mogelijkheden voor geeft. Interesse? Stuur ons jouw korte motivatie en cv.

Over de functie

Als pensioenjongerenwoordvoerder van VCP Young Professionals behartig je de pensioenbelangen van jonge professionals. Je gaat geregeld in gesprek met jongeren van de VCP en VCP Young Professionals over pensioenen en vertegenwoordigt de jongeren binnen en buiten onze organisatie, richting politiek, maatschappelijke organisaties en in de media. Je onderhoudt nauw contact met de VCP en participeert daar in de Werkgroep Pensioenen, die zich bezighoudt met pensioenbeleid. Verder maak je deel uit van het jong-oud overleg waar jongerenorganisaties en ouderenorganisaties aan deelnemen en in gesprek gaan met minister Koolmees over pensioenen. De overleggen vinden grotendeels tijdens werktijd plaats.

Ook krijg je ruimte om innovatieve ideeën te lanceren voor VCP Young Professionals en de visie op pensioen verder uit te werken en op de kaart te zetten. Verder ben je betrokken bij Stichting PensioenLab, (initiatief van de drie jongerenorganisaties VCP Young Professionals, CNV Jongeren en FNV Young en United). Via de projecten van Stichting PensioenLab betrekken we jongeren bij pensioenen en zorgen we voor meer diversiteit bij pensioenfondsorganen.

Wie zoeken we?

Je bent een jonge professional, je voelt je maatschappelijk verantwoordelijk en je hebt affiniteit met thema’s als diversiteit en pensioenen. Je bent bij voorkeur al lid van één van de organisaties die zijn aangesloten bij de VCP en wilt vanuit je idealen tijd investeren. Reken op gemiddeld vier uur per week. Je bent initiatiefrijk, een verbinder, communicatief sterk en legt gemakkelijk contact met andere jonge professionals. Je bent gemotiveerd om op vrijwilligersbasis, met een bescheiden vergoeding, je enkele uren per week, in te zetten voor VCP Young Professionals.

Doel van VCP Young Professionals

VCP Young Professionals wil graag (meer) jongeren actief betrekken bij het sociaal-economisch overleg en zo ook jongeren nut en noodzaak van dit overleg en de polder laten zien. VCP Young Professionals neemt deel aan verschillende overlegtafels, zoals het SER Jongerenplatform. Bovendien is VCP Young Professionals een netwerk waar jonge professionals hun kennis en ervaringen kunnen uitwisselen. VCP Young Professionals bestaat over het algemeen uit jonge werknemers die aan de start van hun carrière staan met een middelbare of hogere opleiding uit diverse sectoren en branches.

Solliciteren en meer informatie:

Geïnteresseerden voor deze vrijwilligersfunctie kunnen een korte motivatie en curriculum vitae sturen aan: info@vcpyp.nl. Voor meer informatie kan men mailen of bellen naar 06-22332511.

Laatste nieuws

pensioenlab

22 mei 2024

Bijeenkomst PensioenLab: Een Succesvolle Afsluiting

coalitieakkoord

16 mei 2024

Eerste reactie VCP: Gemengde gevoelens bij hoofdlijnenakkoord 2024-2028

acties vakbonden vroegpensioen

15 mei 2024

Vakbonden: ‘Onvermijdelijk hardere acties als regeling er niet komt’

Meer nieuws