Menu
Sollicitatie

Als uitkeringsgerechtigde of werkzoekende van het UWV kun je zitting nemen in een zogeheten cliëntenraad, die zich over een breed front bezighoudt met de dienstverlening van de organisatie. De VCP heeft een zetel in de cliëntenraad in de regio Utrecht &Flevoland en is op zoek naar een vrijwilliger die deze plek kan opvullen. De functie is per direct beschikbaar. Klik hier voor de volledige vacaturetekst.

Wat ga je doen

Als lid van de regionale cliëntenraad kom je op voor de belangen van cliënten van het UWV. Je evalueert de dienstverlening van het UWV en probeert de uitvoering en kwaliteit hiervan te verbeteren. Ook geeft de cliëntenraad gevraagd en ongevraagd adviezen, bijvoorbeeld over de behandeling van cliënten, de afhandeling van klachten, de betaling van uitkeringen en over keuringen.

Netwerkfunctie

De werkzaamheden zullen gemiddeld een dag per week in beslag nemen. Ze bestaan voornamelijk uit het voorbereiden van bijeenkomsten, vergaderen en reizen. Ook is er de mogelijkheid om trainingen te volgen. Het is een interessante functie om je netwerk uit te breiden en (werk)ervaring op te doen. Vanuit het UWV is er een kleine onkostenvergoeding beschikbaar.

Voorwaarden

Er geldt een aantal voorwaarden om actief te kunnen worden voor de cliëntenraad. Iemand moet cliënt zijn van het UWV, dat wil zeggen een uitkering van het UWV ontvangen of als werkzoekende ingeschreven staan bij het UWV Werkbedrijf. Daarnaast moet er een periode van twee jaar zijn verstreken nadat is gewerkt voor of ten behoeve van het UWV en moet iemand woonachtig zijn in de regio. Daarover hier meer informatie. De VCP kan iemand voordragen die lid is van één van de aangesloten organisaties.

Laatste nieuws

In memoriam Wolter Muller

2 december 2023

In memoriam Wolter Muller

Vacature secretariaatsmedewerker VCP (24 uur)

28 november 2023

Vacature secretariaatsmedewerker VCP (24 uur)

Update uitwerking arbeidsmarktpakket

28 november 2023

Update uitwerking arbeidsmarktpakket

Meer nieuws