Menu
Veel aanmeldingen voor Coördinatiepunt Zorgprofessionals

Zo´n 10.000 zorgprofessionals hebben zich aangemeld bij een nieuw landelijk coördinatiepunt voor hulp aan mensen die door het coronavirus worden getroffen. Het coördinatiepunt is een initiatief van de beroepsorganisatie NU´91 van verplegenden en verzorgden. De organisatie kreeg de afgelopen tijd veel vragen van zorgprofessionals die graag willen helpen.

Vraag en aanbod

De namen van de zorgprofessionals komen terecht in een database waarmee NU´91 vraag en aanbod in de zorg bij elkaar kan brengen. Onder de aanmeldingen zijn verplegenden en verzorgenden die met pensioen zijn, verzorgenden die geen BIG-registratie meer hebben en studenten op de zorgopleidingen.

Crisis beheersen

In verband met de uitbraak van het coronavirus besloot het kabinet deze week de scholen te sluiten, na een oproep van de Federatie van Medisch Specialisten. De federatie heeft ook een klemmende oproep aan alle Nederlanders gedaan om sociale contacten en feestjes te mijden. Dit is de enige manier om de verspreiding van het virus tot staan te brengen. Zowel NU´91 als de Federatie Medisch Specialisten zijn aangesloten bij de VCP.

Zorgprofessionals

De bestrijding van het coronavirus leunt voor een belangrijk deel op zorgprofessionals. Dinsdagavond gaven Nederlanders massaal gehoor aan de oproep om voor hen te applaudisseren. Eerder waren er al dergelijke acties in Italië en Spanje.

Laatste nieuws

Te lage vergoeding eigen bijdrage kinderopvang

17 juli 2020

Te lage vergoeding eigen bijdrage kinderopvang

Bijval in Kamer voor Pensioenlabel VCP YP

15 juli 2020

Bijval in Kamer voor Pensioenlabel VCP YP

VCP pensioenakkoord

15 juli 2020

Koolmees verandert niets aan compensatieregeling

Meer nieuws
Naar boven