Menu
Jongeren stess

Ook nu de samenleving weer voorzichtig opengaat, is het zaak om veilig en verantwoord te werken. Dat zegt VCP-beleidsmedewerker Amerik Klapwijk ter gelegenheid van de Week van de RI&E, dat staat voor Risico Inventarisatie en Evaluatie. In dat kader worden deze week tal van opfrisdagen, cursussen en workshop georganiseerd.

Slag maken

De VCP werkt binnen het Steunpunt RI&E samen aan afspraken om werk veiliger en gezonder te maken. Een RI&E is nog niet binnen alle ondernemingen gemeengoed, vooral kleine bedrijven kunnen nog een slag maken, zegt Amerik Klapwijk. “Juist nu is dat heel belangrijk. Voor elke euro die je hierin investeert, verdien je er twee terug. Ook nu bedrijven en organisaties de teugels weer wat kunnen laten vieren, is het goed om hier actief mee bezig te zijn.”

Productiviteit

Een Risico Inventarisatie en Evaluatie zorgt ervoor dat werknemers zich veilig en gezond op de werkvloer kunnen bewegen en dat de productiviteit omhoog gaat. Ook bevordert het de werksfeer en de werkomstandigheden. “Als iemand door een slechte werksfeer vertrekt, kost dat de onderneming hoe dan ook geld. Een positieve werksfeer vertaalt zich in een goed imago en ook dat geeft meer omzet. Een gezonde onderneming is succesvoller.”

Laatste nieuws

In memoriam Wolter Muller

2 december 2023

In memoriam Wolter Muller

Vacature secretariaatsmedewerker VCP (24 uur)

28 november 2023

Vacature secretariaatsmedewerker VCP (24 uur)

Update uitwerking arbeidsmarktpakket

28 november 2023

Update uitwerking arbeidsmarktpakket

Meer nieuws