Menu

Hoe veilig en gezond is het op je werk? Om die vraag draait de zogeheten week van de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E), die van 12 tot en met 16 juni wordt gehouden. Het is een landelijke actieweek met tal van workshops, trainingen en opfrisdagen. De week van de RI&E wordt ondersteund door tal van beroepsverenigingen en brancheorganisaties. Ook de VCP is supporter.

Stimulans
Tijdens de actiedagen worden ondernemers een week lang aangezet tot het uitvoeren of updaten van een RI&E. Werkgevers zijn daartoe verplicht maar ze doen het nog niet allemaal. Veilig en gezond werken levert tevreden werknemers op en het is goed voor de productiviteit. Het werk gerelateerde verzuim kostte bedrijven in 2012 ongeveer 5 miljard euro.Een gezonde en veilige werkplek is goed voor zowel werknemers als het bedrijf waar ze werken.

Verplicht
De organisatoren benadrukken dat veilig en gezond werken een zaak is van zowel werkgever als werknemer. Op de website van het steunpunt RI&E staat uitgebreid beschreven wat ze kunnen en moeten doen en wat er gebeurt als iemand zich niet aan de regels houdt. Het is de derde keer dat de week van de RI&E wordt gehouden.

Meer weten over de week van de RI&E of wilt u uw organisatie ook aanmelden als supporter? Kijk dan op de website.

Laatste nieuws

Ledencongres De Unie: koopkrachtverlies is een groot probleem

17 april 2024

Ledencongres De Unie: koopkrachtverlies is een groot probleem

Magazine Nationaal Ambtenarencongres 2024: Samen aan de slag met Sociale veiligheid

16 april 2024

Magazine Nationaal Ambtenarencongres 2024: Samen aan de slag met Sociale veiligheid

webinar arbeidsvoorwaarden

16 april 2024

Terugblik webinar over arbeidsvoorwaarden voor jongeren

Meer nieuws