Menu
Verfrissende ideeën tijdens PensioenLab

Is de pensioensector klantvriendelijk genoeg? En hoe geef je startende MBO´ers uitleg over het pensioen? Het zijn enkele vragen die op 25 januari aan bod kwamen tijdens de vijfde editie van het PensioenLab. Het jongerenplatform PensioenLab is een initiatief van VCP Young Professionals, CNV Jongeren en FNV Jong.

Debat met experts
Aan de bijeenkomst bij De Nederlandsche Bank namen 70 jongeren deel. Ze kregen ruim de kans om hun ideeën voor te leggen aan experts en beleidsbepalers uit de pensioensector. Isabel Lieverse, pensioenwoordvoerder bij VCP Young Professionals en bestuurslid van de Stichting Pensioenlab, was één van de presentatoren.

Adviezen
Volgens sommige deelnemers is de klantvriendelijkheid van de pensioensector ver te zoeken. Ook is er kritiek op het huidige pensioenstelsel, zo bleek tijdens de bijeenkomst. Verder werd gesproken over een mogelijke verplichting om zzp´ers pensioen te laten opbouwen en over de vraag of mensen met vermogen buiten zo’n pensioenregeling moeten vallen. De ideeën die tijdens het PensioenLab aan bod kwamen zullen de komende maanden worden uitgewerkt tot een reeks adviezen.

Foto: Michiel Utrecht

Laatste nieuws

pensioenlab

22 mei 2024

Bijeenkomst PensioenLab: Een Succesvolle Afsluiting

coalitieakkoord

16 mei 2024

Eerste reactie VCP: Gemengde gevoelens bij hoofdlijnenakkoord 2024-2028

acties vakbonden vroegpensioen

15 mei 2024

Vakbonden: ‘Onvermijdelijk hardere acties als regeling er niet komt’

Meer nieuws