Menu
Werkloos

CAO-partijen die de zogeheten PAWW-regeling willen verlengen, doen er goed aan dit zo snel mogelijk in orde te maken. Anders bestaat de kans dat werknemers die later dit jaar hun baan kwijtraken niet meer verzekerd zijn tegen werkloosheid. Met een PAWW-uitkering worden de WW en de loongerelateerde WGA bij arbeidsongeschiktheid verlengd. Het gaat om een private regeling, waaraan diverse bedrijven en sectoren meedoen.

Aanvraag

De huidige PAWW-regeling loopt op 1 oktober dit jaar af. Om er zeker van te zijn dat de regeling doorloopt, krijgen CAO-partijen het advies om nog voor 15 april de verlenging aan te vragen. Het afhandelen van een aanvraag is namelijk nogal tijdrovend. Wie zich na 15 april meldt, is eigenlijk al te laat omdat er dan een onverzekerde periode ontstaat. Werknemers kunnen in dat geval geen gebruik maken van de PAWW als zij op 1 oktober een beroep doen op de regeling.

Armslag

Met een PAWW-uitkering hebben mensen die werkloos of arbeidsongeschikt zijn langere tijd financiele armslag, voordat ze eventueel in de bijstand belanden. De regeling werd in 2016 in het leven geroepen om de verkorting van WW en WGA te repareren. De stichting PAWW (SPAWW) neemt de uitvoering van de regeling voor haar rekening. Zo’n 60.000 werkgevers met samen 2,1 miljoen werknemers maken er tot nu toe gebruik van.

Laatste nieuws

Verlenging IOW

29 mei 2024

VCP stelt aanpassingen voor evenwichtiger uitvoering in uitkeringsfase

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

28 mei 2024

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

27 mei 2024

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

Meer nieuws