Menu
Veroordeling inval en oproep solidariteit met Oekraïne

Het Europees Verbond van Vakverenigingen (ETUC), waarbij ook de VCP is aangesloten, heeft de Russische inval in Oekraïne in harde bewoordingen veroordeeld. “Wij veroordelen de oorlog scherp waarbij mensen en werkenden als eersten worden geraakt, en doen een oproep tot een onmiddellijk herstel van dialoog, vrede en democratie”, zo staat in een verklaring die ETUC heeft uitgebracht.

Solidariteit met Oekraïne

“Wij kunnen niet toestaan dat beleid wordt gevormd door agressie, en we verwachten dat de wereld en de Europese leiders de Oekraïense integriteit en alle landen in de regio zullen beschermen.” De ETUC roept de wereldleiders op al het mogelijke te doen om te komen tot een vreedzame oplossing van de crisis, in lijn met het Handvest van de Verenigde Naties. Vorige week donderdag hield ETUC in Brussel een manifestatie die in het teken stond van solidariteit met Oekraïne en vrede. Ook werd een minuut stilte in acht genomen voor de mensen die door de oorlog in Oekraïne zijn getroffen. De bijeenkomst vond plaats kort voor een bijeenkomst van de Europese leiders.

Europese Sociale partners

In een gezamenlijke verklaring van de Europese sociale partners, waaronder de ETUC, wordt de EU opgeroepen eenheid te tonen. “Bij externe bedreigingen zoals deze kan de gezamenlijke kracht van de EU alleen maar worden uitgedrukt door een eenduidig geluid. De Europese Unie is een toonbeeld van vrede en democratie en moet dat ook blijven.”

Laatste nieuws

In memoriam Wolter Muller

2 december 2023

In memoriam Wolter Muller

Vacature secretariaatsmedewerker VCP (24 uur)

28 november 2023

Vacature secretariaatsmedewerker VCP (24 uur)

Update uitwerking arbeidsmarktpakket

28 november 2023

Update uitwerking arbeidsmarktpakket

Meer nieuws