Menu
Vijf vragen aan Dick Boeijen, onze nieuwe pensioenadviseur

Sinds 1 januari is Dick Boeijen aan de VCP verbonden als adviseur pensioenen. Hij is de opvolger van Jan Tamerus, die eind vorig jaar stopte.

Een eerste kennismaking.

Wie is Dick Boeijen?
Ik ben geboren en getogen in het Brabantse dorpje Berghem. Daar woon ik nog steeds, samen met mijn vriendin en twee kinderen. Na mijn middelbare school heb ik wiskunde gestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven. Meteen daarna ben ik bij PGGM in Zeist gaan werken, op de actuariële afdeling. En nu, na ruim 15 jaar, werk ik nog steeds bij PGGM. Onze afdeling, Actuarieel Advies & ALM, adviseert pensioenfondsen over hun financiële opzet (premie, indexering en beleggingen). Het dossier waar ik de laatste jaren het nauwst bij betrokken ben is de discussie rondom de vernieuwing van het pensioenstelsel.

Hoe ben jij in de pensioenwereld beland?
Per ongeluk. Toen ik klaar was met mijn studie viel mijn oog op een advertentie van PGGM. Daar zochten ze actuarissen en wiskundigen. Ik had nog nooit van het woord ‘actuaris’ gehoord. Maar een wiskundige, dat was ik wel. Het klikte meteen in Zeist. En het klikt nog steeds. In mijn tijd bij PGGM heb ik trouwens mijn officiële Actuaris-titel behaald, dus inmiddels weet ik ook wat dat woord betekent…

Hoe ben je met de VCP in contact gekomen?
Mijn collega Jan Tamerus was adviseur van de VCP. Toen ook binnen de VCP de discussie over de toekomst van ons pensioenstelsel losbarstte nam hij me zo nu en dan mee om een presentatie te geven in de Werkgroep Pensioen. De stelseldiscussie heeft er ook voor gezorgd dat ik veel contact had met de sociale partners die aan de verschillende onderzoeks- en onderhandelingstafels zaten. Zo leerde ik ook Klaartje de Boer kennen.

Waarom heb je voor de VCP gekozen?
Toen bekend werd dat Jan Tamerus zou gaan stoppen als adviseur voor de VCP, heeft hij een balletje opgegooid: zou het een goed idee zijn als ik hem zou gaan opvolgen? Dat balletje viel zowel bij mij als bij de VCP in vruchtbare aarde en vanaf 1 januari 2019 mag ik mij adviseur van de Werkgroep Pensioen noemen. Voor mij betekent deze nieuwe rol een verbreding en een verdieping van mijn werkzaamheden bij PGGM. Daar heb ik erg veel zin in. Wat betreft de VCP: vooral die P spreekt mij erg aan. Mijn beeld van de VCP is dat het een volwassen vakcentrale is waar het argument het wint van het sentiment.

Wat hoop je in jouw adviesrol voor de VCP te bereiken?
Da’s gemakkelijk: een goed pensioen voor alle werkende Nederlanders. Dat vraagt om een houdbaar pensioenstelsel, dat past bij de 21ste eeuw en robuust rust op de stevige fundamenten die in de 20ste eeuw gelegd zijn. Ik ga mijn best doen om daar samen met de VCP een stevig steentje aan bij te dragen, via gedegen analyses en goed gefundeerde adviezen. En door zo nu en dan een luis in de pels te zijn. Want dat hoort een goed adviseur ook te doen.

Laatste nieuws

Verlenging IOW

29 mei 2024

VCP stelt aanpassingen voor evenwichtiger uitvoering in uitkeringsfase

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

28 mei 2024

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

27 mei 2024

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

Meer nieuws