Menu
Voorzitterswisseling CBAC

Peter van der Wiel heeft als voorzitter van de Centrale Beleidsadviescommissie (CBAC) van de VCP het stokje overgedragen aan VCP-vicevoorzitter Bob van der Wal. In de CBAC worden binnen de vakcentrale alle beleidsmatige onderwerpen besproken.

In 2007 werd Van der Wiel namens CMHF lid van de CBAC en in 2009 werd hij voorzitter. Tijdens het afscheid in de CBAC werd gememoreerd hoe Van der Wiel altijd ruimte gaf voor een debat op de inhoud en scherp was op het resultaat. Hij heeft ook gestimuleerd dat er verschillende themabijeenkomsten werden georganiseerd. Op de woorden van dank aan zijn adres volgde een hartelijk applaus.

VCP-vicevoorzitter Bob van der Wal is de nieuwe voorzitter van de CBAC. VCP-bestuurder Nic van Holstein is verantwoordelijk voor de beleidscoördinatie en daarom secretaris van de CBAC. In de CBAC hebben momenteel nog afgevaardigden van de lidorganisaties zitting, maar er zal een overgang plaatsvinden naar vertegenwoordigers van platforms. De vijftig direct en indirect bij de VCP aangesloten vakverenigingen gaan participeren via die platforms.

Laatste nieuws

Nic van Holstein

27 februari 2024

In gesprek met Nic van Holstein: De poort naar politiek Den Haag

Arbeidsmarkt diversiteit architect

22 februari 2024

Meer werknemers bouwen pensioen op!

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

20 februari 2024

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

Meer nieuws