Menu
Webinar VCP YP over invloed jongeren op arbeidsvoorwaarden

Hoe kun jij als jongere invloed uitoefenen op je arbeidsvoorwaarden aan de cao-tafel. Rond die vraag organiseert VCP Young Professionals op 18 oktober een webinar. Aanmelden kan hier, deelname is gratis. Tijdens de online-bijeenkomst komen twee ervaringsdeskundigen aan het woord uit onze achterban, met inspirerende verhalen.

VKP Young

De eerste spreker is Ikram Mataich van VKP Young, aangesloten bij VCP YP. In korte tijd wist VKP Young een plek te veroveren aan de cao-tafel. Ikram zal tijdens het webinar ingaan op de vraag hoe dat is gegaan. Ook spreekt ze over arbeidsvoorwaarden die juist voor jongeren van belang zijn en hoe het er tijdens het cao-overleg aan toe gaat.

Eerste ervaringen

Namens de VKP neemt Bob van der Wal deel aan het webinar. Hij is cao-onderhandelaar voor de VKP en maakt deel uit van het VCP-bestuur. Hij gaat onder meer in op de vraag wat VKP ertoe bewoog om jongeren een plek aan de cao-tafel te geven en hoe hij hun deelname tot nu toe heeft ervaren.

Initiatief tijdens Covid

VKP Young ontstond tijdens de Covid-19 pandemie. Veel jongeren binnen KLM waren ontevreden over de arbeidsvoorwaarden en voelden zich onvoldoende vertegenwoordigd. Zij begonnen onder de naam Unified KLM en bundelden niet veel later hun krachten met VKP, aangesloten bij de VCP. VKP Young maakt zich sterk voor een duurzame toekomst, inclusie & diversiteit en flexibiliteit in het werk bij KLM.

Laatste nieuws

Verlenging IOW

29 mei 2024

VCP stelt aanpassingen voor evenwichtiger uitvoering in uitkeringsfase

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

28 mei 2024

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

27 mei 2024

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

Meer nieuws