Menu
cpb ramingen economie

Het is zaak om werkgelegenheid en bedrijvigheid overeind te houden waar het kan, nu het corona-virus Nederland steeds meer in zijn greep krijgt. Op die manier kunnen we de schade aan economie en werkgelegenheid zo beperkt mogelijk houden. Dat is de reactie van de VCP op de ramingen die het CPB naar buiten heeft gebracht.

Impact

Volgens het CPB staat Nederland een recessie te wachten, maar het is nog onzeker hoe groot die zal zijn. De ramingen voor dit jaar voorzien in een krimp van 1,2 tot bijna 8 procent, afhankelijk van hoe lang de corona-crisis gaat duren. “De maatregelen om het virus te beheersen hebben grote impact op werknemers en bedrijven. Veiligheid en gezondheid staan voorop. Tegelijk moeten we alles in het werk stellen om werkgelegenheid en bedrijvigheid te behouden. De financiële noodmaatregelen van het kabinet zijn daar ook op gericht”, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein.

Veilig werken

De eerste prioriteit ligt bij de bestrijding van het virus. “Iedereen moet de afgekondigde gezondheidsmaatregelen in acht nemen. Werkgevers moeten daarvoor ruimte geven en zorgen voor een veilige werkplek. Mensen moeten in deze tijden ook extra rekening houden met elkaar. Wanneer werknemers veilig hun werk kunnen doen, kunnen we voorkomen dat het land geheel tot stilstand komt.”

Laatste nieuws

pensioenlab

22 mei 2024

Bijeenkomst PensioenLab: Een Succesvolle Afsluiting

coalitieakkoord

16 mei 2024

Eerste reactie VCP: Gemengde gevoelens bij hoofdlijnenakkoord 2024-2028

acties vakbonden vroegpensioen

15 mei 2024

Vakbonden: ‘Onvermijdelijk hardere acties als regeling er niet komt’

Meer nieuws