Menu
Werk

De VCP reageert voorzichtig optimistisch op uitgelekte Prinsjesdagstukken, waaruit blijkt dat de werkloosheid volgend jaar minder snel oploopt dan verwacht. “Het laat in elk geval zien dat de steunmaatregelen van het kabinet effect hebben. Als iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt, hoeft het land niet weer op slot en kunnen we de schade zoveel mogelijk beperkt houden”, zegt voorzitter Nic van Holstein.

Focus op scholing

Het kabinet gaat nu uit van een werkloosheid van 5,9 procent, wat neerkomt op 545.000 mensen. “Dat is nog steeds fors maar wel minder dan de 6,5 procent die eerder werd verwacht. We moeten al het mogelijke doen om het cijfer zo laag mogelijk te houden. Waar mensen hun baan dreigen te verliezen, moet de focus gericht zijn op bij- of omscholing. Hoe meer mensen kunnen blijven werken, hoe beter dat is voor de economie. Maar laten we vooral niet te vroeg juichen. Deze crisis is ongekend en veel bedrijven staat het water aan de lippen”, zegt Van Holstein.

Groei economie na forse krimp

Volgens RTL Nieuws laat de economie in 2021 een groei zien van 3,5 procent, na een krimp van 5 procent dit jaar. De cijfers zijn iets gunstiger dan die van het CPB vorige maand. Daarin was het derde steunpakket van het kabinet nog niet verwerkt.

Laatste nieuws

Verlenging IOW

29 mei 2024

VCP stelt aanpassingen voor evenwichtiger uitvoering in uitkeringsfase

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

28 mei 2024

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

27 mei 2024

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

Meer nieuws