Menu
Werving PensioenLab weer van start. Meld je nu aan!

Het PensioenLab geeft jongeren de mogelijkheid om vernieuwing en verandering in de pensioensector teweeg te brengen. Wil jij je met andere jongeren een paar maanden écht verdiepen in een pensioenvraagstuk en jouw advies presenteren aan de sector? Meld je dan nu aan!

PensioenLab 2.0

Vorig jaar is het project PensioenLab in een nieuw jasje gestoken en dat is goed bevallen. De vraagstukken worden vanuit verschillende disciplines behandeld, zoals klimaat, communicatie, bestuur & politiek en economisch & financieel. Deze thema’s zijn actueel en direct verbonden met pensioen. Pensioen is meer dan alleen geld voor later of niet meer hoeven werken. Studeer jij of ben je werkzaam en onder de 36 jaar? Dan zijn wij op zoek naar jou! Pensioenkennis is niet vereist.

Over het traject

Op 29 september is er een gezamenlijke kick-off. Vanaf oktober ga je met een groep jongeren werken aan een advies. De tijdsbesteding is ongeveer 2 uur per week. Er worden drie online workshops georganiseerd die je helpen en inspireren om te komen tot een mooi advies. Je krijgt de kans om het eindadvies te presenteren aan de pensioensector. Meer informatie en aanmelden kan hier of door een mail te sturen naar info@pensioenlab.nl. Aanmelden kan tot 1 juli 2022.

Stichting PensioenLab

Stichting PensioenLab is opgericht door VCP Young Professionals, CNV Jongeren en FNV Young & United. Naast het project PensioenLab is er een Academie om jongeren op te leiden tot pensioenfondsbestuurder en te voorzien van kennis over pensioenen door middel van masterclasses. Het doel van Stichting PensioenLab is jongeren enthousiast maken voor een plek in een pensioenfondsbestuur of een verantwoordingsorgaan en een stem geven in het pensioendebat.

Laatste nieuws

Verlenging IOW

29 mei 2024

VCP stelt aanpassingen voor evenwichtiger uitvoering in uitkeringsfase

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

28 mei 2024

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

27 mei 2024

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

Meer nieuws