Menu
Jonge professionals

Ben jij geïnteresseerd in pensioenen, tussen de 18 en 35 jaar oud en heb jij de ambitie om in de toekomst een bestuurdersrol in een Pensioenfonds op je te nemen? Meld je dan nu aan voor de nieuwe editie van de PensioenLab Academie, waarin jij wordt opgeleid tot Pensioenfondsbestuurder op Geschiktheidsniveau A!

Naar wie zijn we op zoek?

Een selecte groep jongeren krijgt de kans om de PensioenLab Academie te doorlopen en daarmee klaar te worden gestoomd voor een bestuursfunctie. Na afloop van het opleidingstraject beschik je over de juiste kennis, vaardigheden én het juiste netwerk om een goede start te maken als pensioenfondsbestuurder. Je wordt opgeleid tot een gekwalificeerd pensioenfondsbestuurder door middel van het professionele opleidingsprogramma Governance niveau A bij de opleider voor pensioenfondsen SPO. Daarnaast maak je kennis met de praktijk door een traineeship en een mentortraject. Jongeren die in de afgelopen jaren eerder deel hebben genomen aan de Academie of AcademiePlus zijn ook van harte welkom! Klik hier voor meer informatie over het opleidingstraject.

Meld je nu aan!

Je kunt je aanmelden door uiterlijk vrijdag 9 juli een motivatiebrief + CV te sturen naar academie@pensioenlab.nl. Stichting PensioenLab neemt contact met je op over het vervolg van de inschrijving en het selectietraject. De Academie heeft dit jaar ruimte voor maximaal tien deelnemers. Heb je vragen? Neem dan contact op met Anne Vermeulen via academie@pensioenlab.nl of via 0646475216.

Stichting PensioenLab

Stichting PensioenLab is in 2014 opgericht door de jongerenvakbonden FNV Young & United, CNV Jongeren en VCP Young Professionals met als missie om jongeren een stem te geven in de pensioenwereld. Enerzijds doordat jongeren in groepen aan de slag gaan met actuele pensioenvraagstukken en de pensioensector hierover adviseren. Anderzijds door jongeren op te leiden voor een plek in een pensioenfonds. Naast de mogelijkheid om te worden opgeleid tot pensioenfondsbestuurder biedt PensioenLab ook een traject aan met masterclasses om meer te weten te komen over pensioenen. De werving voor deze trajecten begint ook binnenkort. Houd hiervoor de website van PensioenLab in de gaten.

Laatste nieuws

Verlenging IOW

29 mei 2024

VCP stelt aanpassingen voor evenwichtiger uitvoering in uitkeringsfase

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

28 mei 2024

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

27 mei 2024

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

Meer nieuws