Menu
Uitstel nieuwjaarsviering naar knallend zomerfeest: #midterm2021

Een knallend nieuwjaar midden in de zomer. Zo houden we in de donkere dagen voor kerst toch een mooi vooruitzicht, zeggen de bij de VCP aangesloten vakorganisaties. Voor veel professionals, zoals zorgmedewerkers en handhavers, zit een normale jaarwisseling er door corona niet in. “Wat ligt er meer voor de hand dan het feest uit te stellen en het over een half jaar alsnog samen te vieren”, zegt VCP-bestuurder en interim-voorzitter van ambtenarenbond CMHF Marc de Natris.

Corona-geesten verjagen

De VCP is samengesteld uit een breed pallet van vakorganisaties, uit onder meer de zorg, defensie, politie en onderwijs. “Veel van onze professionals zijn door corona met de feestdagen aan het werk of kunnen juist door de pandemie niet thuis zijn. Voor iedereen is het anders en zwaarder dan normaal nu, daarom stellen wij een zogeheten midterm-viering voor, in de nacht van 30 juni op 1 juli. Daarin kunnen we hopelijk de coronageesten alsnog verjagen!”

Marinemissie

Het idee voor een midterm-viering komt uit de wereld van de marine: daar wordt op een bijzondere manier stilgestaan wanneer een schip halverwege een vaarperiode is. De commandant en de jongste matroos gaan dan zitten op een ‘midterm’-balk boven een bad die ze vervolgens samen doorzagen.

Professionals

Een midterm-viering medio 2021 is de ultieme beloning voor iedereen die zich nu niet vrij kan bewegen. “Dat geldt dus voor ons allemaal, en zeker ook voor onze professionals, die extra uren moeten maken zodat onze samenleving door kan draaien. We staat niet altijd stil bij het werk dat onze zorgprofessionals, militairen, handhavers en politiemensen doen. Maar we kunnen niet zonder hen. Laten we er daarom eind juni met zijn allen een mooi feest van maken, zodat we de ellende van nu achter ons kunnen laten.”

Laatste nieuws

Los de hardheden in de WIA op en voorkom brede stelseldiscussie

23 april 2024

Los de hardheden in de WIA op en voorkom brede stelseldiscussie

VCP YP: Bijeenkomst over de nieuwe pensioenwet, ook voor jou relevant!

22 april 2024

VCP YP: Bijeenkomst over de nieuwe pensioenwet, ook voor jou relevant!

CRvB: Meer ruimte voor uitkeringsinstanties om af te zien van een terugvordering

22 april 2024

CRvB: Meer ruimte voor uitkeringsinstanties om af te zien van een terugvordering

Meer nieuws