Menu
VCP YP: Bijeenkomst over de nieuwe pensioenwet, ook voor jou relevant!

Op woensdag 22 mei organiseert VCP Young Professionals (VCP YP), de jongerenorganisatie van de VCP, een bijeenkomst over de nieuwe pensioenwet.

Welke gevolgen heeft het nieuwe stelsel voor jou? En wat betekenen de nieuwe regels voor jongeren? Is er later nog wel voldoende geld beschikbaar? En welke invloed heb jij op het stelsel die voor jou gaat gelden? Deze en meer vragen staan centraal tijdens deze bijeenkomst. Meld je nu aan!

Sprekers

Patrick Hereijgers

De nieuwe pensioenwoordvoerder van VCP Young Professionals, Patrick Hereijgers, vertelt jullie alles over het nieuwe pensioenstelsel en wat dit betekent voor jongeren. Uit onderzoek blijkt dat veel jongeren er geen vertrouwen in hebben dat er later voor hen genoeg geld overblijft voor een goed pensioen. Zijn die zorgen terecht? En is de positie van jongeren verbetert met het nieuwe stelsel? Patrick vertelt jullie hier alles over.

Patrick is werkzaam bij pensioenuitvoerder PGGM en houdt zich bezig met het nieuwe pensioenstelsel. In zijn voormalige rol bij het ministerie van SZW was hij betrokken bij de totstandkoming van de Wet toekomst pensioenen. Klik hier voor meer informatie over Patrick.

 

Fabian Ouwehand

Fabian Ouwehand, de voormalig pensioenwoordvoerder van VCP Young Professionals, vertelt jullie meer over de praktijk en welke regels voor jou gaan gelden. Vakbonden en werkgevers, die partij zijn bij de cao, zullen keuzes moeten maken over welk pensioenstelsel precies voor jou gaat gelden. Welke smaken zijn er? Hoe kan je invloed uitoefenen? Fabian vertelt jullie hier meer over.

Fabian Ouwehand is werkzaam bij het ministerie van Justitie en Veiligheid en vertegenwoordigt de jongeren in het Verantwoordingsorgaan van het grootste pensioenfonds ABP namens de CMHF (aangesloten bij de VCP) en is betrokken bij de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.

Programma

15:15 – 15:30 uur    Inloop

15:30 – 17:00 uur   Presentaties Patrick Hereijgers en Fabian Ouwehand

17:00 – 18:00 uur  Borrel

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats bij de SER (Bezuidenhoutseweg 60, 2594 AW in Den Haag), waar het pensioenakkoord destijds is gesloten.

De SER is op loopafstand van Den Haag centraal. Er is over het algemeen voldoende parkeergelegenheid vóór het SER-gebouw. In de omgeving van de SER is ook parkeergelegenheid (aan de Bezuidenhoutseweg tot 14 uur betaald).

Aanmelden

Deze bijeenkomst is voor jonge leden van de aangesloten organisaties van VCP YP en de VCP. Ben jij lid van een van de volgende organisaties:  Jong RaboACP YoungVKP Young, de sectie Startende Psychologen van het NIP, SSWOM of Jong Juvox? Of een van de aangesloten organisaties van de VCP? Meld je dan nu aan via: info@vcpyp.nl en vermeld daarbij van welke organisatie jij lid bent.

Let op, er zijn een beperkt aantal plaatsen dus meld je snel aan!

 

Laatste nieuws

coalitieakkoord

16 mei 2024

Eerste reactie VCP: Gemengde gevoelens bij hoofdlijnenakkoord 2024-2028

acties vakbonden vroegpensioen

15 mei 2024

Vakbonden: ‘Onvermijdelijk hardere acties als regeling er niet komt’

De Participatiewet schiet tekort, fundamentele verbeteringen nodig

14 mei 2024

De Participatiewet schiet tekort, fundamentele verbeteringen nodig

Meer nieuws