Menu
Nieuw tijdvak aanvraag STAP-budget

Het derde tijdvak voor de aanvraag van een STAP-budget is op 1 juli van start gegaan. Wie een opleiding wil gaan volgen, kan via de STAP-regeling een subsidie krijgen van 1000 euro.

Subsidie

De STAP-regeling (Stimulering Arbeidsmarktpositie) ging vier maanden geleden van start en komt in de plaats van de zogeheten scholingsaftrek. Onder de oude regeling kon je via de fiscus geld voor een opleiding terugkrijgen, nu ontvang je het geld dus voordat je aan de opleiding begint. De STAP-regeling is bedoeld voor zowel mensen met als zonder werk.

Veel werkenden

De overheid heeft voor de regeling dit jaar 160 miljoen euro uitgetrokken, verspreid over vijf tijdvakken van twee maanden waarvan het derde komende week ingaat. Wie een aanvraag doet, moet uiterlijk drie maanden na beëindiging van het tijdvak met de opleiding beginnen, in dit geval dus voor 30 november. Mensen die eerder achter het net visten, kunnen in een nieuw tijdvak een nieuwe aanvraag doen.

Meer weten

Voor de aanvraag van een STAP-budget kun je hier terecht, nadat je je hebt ingeschreven voor een opleiding. Op het zogeheten scholingsregister is te zien welke opleidingen voor het STAP-budget in aanmerking komen. Bij de aanvang van STAP stonden er al 20.000 opleidingen in het scholingsregister. Voor meer informatie over hoe de regeling precies in zijn werk gaat, klik hier.

 

Laatste nieuws

Ledencongres De Unie: koopkrachtverlies is een groot probleem

17 april 2024

Ledencongres De Unie: koopkrachtverlies is een groot probleem

Magazine Nationaal Ambtenarencongres 2024: Samen aan de slag met Sociale veiligheid

16 april 2024

Magazine Nationaal Ambtenarencongres 2024: Samen aan de slag met Sociale veiligheid

webinar arbeidsvoorwaarden

16 april 2024

Terugblik webinar over arbeidsvoorwaarden voor jongeren

Meer nieuws