Menu
Opleiding volgen? Nieuw tijdvak voor subsidieregeling STAP

Professionals die aan bijscholing willen doen, let op: deze week was de start van het tweede tijdvak voor de aanvraag van een STAP-budget. Wie een opleiding wil gaan volgen, kan via de STAP-regeling een subsidie krijgen van 1000 euro. Heb jij vragen of opmerkingen over de STAP-regeling, meld het ons hier.

Subsidie

De STAP-regeling (Stimulering Arbeidsmarktpositie) ging twee maanden geleden van start en komt in de plaats van de zogeheten scholingsaftrek. Onder de oude regeling kon je via de fiscus geld voor een opleiding terugkrijgen, nu ontvang je het geld dus voordat je aan de opleiding begint.

Veel werkenden

De overheid heeft voor de regeling dit jaar 160 miljoen euro uitgetrokken, verspreid over vijf tijdvakken van twee maanden waarvan het tweede dus volgende week ingaat. In het eerste tijdvak kwam 80 procent van de aanvragen van werkenden, met name mensen uit de zorg hebben belangstelling. Ook mensen zonder werk kunnen van de STAP-regeling gebruik maken.

Termijn

Wie een aanvraag doet, moet binnen uiterlijk drie maanden na beëindiging van het tijdvak met de opleiding beginnen, in dit geval dus uiterlijk 30 september. Mensen die in het eerste tijdvak achter het net visten, kunnen in het tweede tijdvak een nieuwe aanvraag doen.

Meer weten

Voor de aanvraag van een STAP-budget kun je hier terecht, nadat je je hebt ingeschreven voor een opleiding. Op het zogeheten scholingsregister is te zien welke opleidingen voor het STAP-budget in aanmerking komen. Bij de aanvang van STAP stonden er al 20.000 opleidingen in het scholingsregister. Voor meer informatie over hoe de regeling precies in zijn werk gaat, klik hier.

Meldpunt

De VCP hoort graag wat het STAP-budget voor jou concreet betekent. Klik hier om je ervaringen met ons te delen.

Laatste nieuws

coalitieakkoord

16 mei 2024

Eerste reactie VCP: Gemengde gevoelens bij hoofdlijnenakkoord 2024-2028

acties vakbonden vroegpensioen

15 mei 2024

Vakbonden: ‘Onvermijdelijk hardere acties als regeling er niet komt’

De Participatiewet schiet tekort, fundamentele verbeteringen nodig

14 mei 2024

De Participatiewet schiet tekort, fundamentele verbeteringen nodig

Meer nieuws