Menu
Volgende stap in RVU-actie politie

Vandaag zijn alle politiebureaus met een publieksfunctie voor 24 uur gesloten. Dit is een nieuwe stap in de politieactie voor een fatsoenlijke regeling voor vroeguittreden.

Eerdere acties, zoals het niet uitschrijven van bekeuringen bij lichte overtredingen, hebben nog geen resultaat opgeleverd.

Vandaag kunnen burgers geen aangifte doen, documenten afgeven of andere handelingen verrichten op het politiebureau. Via een actieposter op de toegangsdeur worden bezoekers geïnformeerd over de sluiting. Het alarm- en informatienummer blijft operationeel en politiemedewerkers blijven achter gesloten deuren gewoon werken.

De sluiting duurt 24 uur. Als dit niet tot het gewenste resultaat leidt, wordt de actie de week erna herhaald en mogelijk uitgebreid met andere acties.

Eerdere politieacties

Tijdens een actie eind maart 2024 op het Malieveld werd door politiebonden opgeroepen om voor 7 mei een structurele fiscale vrijstelling realiseren voor een fatsoenlijke RVU-regeling. Op 15 mei 2024 zijn de politieacties uitgebreid tot snelheidscontroles. Lichte snelheidsovertredingen leidden niet automatisch tot een boete, maar tot een waarschuwing. Politiemedewerkers mochten echter zelf beslissen of ze een waarschuwing geven of een boete uitschrijven bij lichte overtredingen. Aan deze actiestap is overigens geen einddatum verbonden.

De Politievakbond ACP en Equipe zijn aangesloten bij de VCP. Zij organiseren gezamenlijk met de andere politiebonden de politieacties. De VCP blijft zich inzetten om een structurele fiscale vrijstelling te realiseren voor een fatsoenlijke RVU-regeling. Lees meer over het ultimatum dat de VCP samen met andere vakbonden gesteld heeft.

Zwaar werk

Politiewerk is zwaar en belastend. Verschillende factoren maken het werk zowel fysiek als mentaal buitengewoon zwaar, zoals onregelmatige werktijden, fysieke belastingen, mentale en emotionele stress, geweld en bedreigingen en structurele onderbezetting. Dit betekent dat een goede vroegpensioenregeling noodzakelijk is.

Laatste nieuws

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

12 juni 2024

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

Positief over initiatiefwetsvoorstel voor rouwverlof

12 juni 2024

Positief over initiatiefwetsvoorstel voor rouwverlof

Volgende stap in RVU-actie politie

11 juni 2024

Volgende stap in RVU-actie politie

Meer nieuws