Menu
Vroegpensioenregeling voor zwaar werk bij politie moet blijven

Op 30 januari hebben politiebonden in Den Haag actie gevoerd om aandacht te vragen voor het behoud van een fatsoenlijke vroegpensioenregeling (RVU) voor mensen met zwaar werk.

Deze actie omvatte een protestdemonstratie bij zowel het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid als het kantoor van werkgeversorganisatie VNO-NCW.

De vakbonden hebben drie eisen gesteld waaraan de RVU vanaf 2026 moet voldoen.

  • De regeling moet permanent zijn. Dat wil zeggen: er komt geen vervaldatum meer in.
  • De maandelijkse uitkering moet voldoende zijn om van rond te komen. Dat wil zeggen: er moet een hoger bedrag worden afgesproken dan in de tijdelijke RVU.
  • De werkgever en de vakbonden bepalen aan de cao-tafel welke (groepen) medewerkers zwaar werk doen en dus aanspraak krijgen op vroegpensioen.

De VCP ondersteunt deze actie en benadrukt dat ook mensen met zware beroepen het recht hebben op gezond ouder worden.

Tijdens de actie hebben de deelnemers bij het Ministerie van Sociale Zaken de demissionair Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, Carola Schouten, gesproken. Zij heeft beloofd zich in te zetten voor deze kwestie, maar kwam niet met concrete toezeggingen. De actievoerders zijn gemotiveerd om de acties voor te zetten tot er goede afspraken gemaakt kunnen worden.

De acties volgen nadat de eerder de gesprekken over een regeling voor vervroegd uitreden waren vastgelopen in de Stichting van de Arbeid. VCP voorzitter Nic van Holstein herhaalde nogmaals: “Voor bepaalde werknemers zal eerder stoppen met werken feitelijk de enige optie blijven, het is onze taak om als vakbonden ervoor te zorgen dat dit kan en dat de financiële consequenties niet te groot zijn.’

Laatste nieuws

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

19 juni 2024

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

19 juni 2024

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

12 juni 2024

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

Meer nieuws