Menu
Week van de Werkstress: blijf in balans

Stevig in je schoenen staan en in balans blijven. Als er iets is dat juist nu belangrijk is voor werkenden, is dat het wel. De Week van de Werkstress die deze week wordt gehouden staat voor een groot deel in het teken van corona en alle onzekerheden en ongemakken die hiermee gepaard gaan.

Grip houden

De coronacrisis leidt tot massale ontslagen, met alle onzekerheid van dien. En de mensen die wel van werk zijn verzekerd, kampen vaak met spanning door thuiswerken, fysieke ongemakken en de zoektocht naar een goede balans tussen werk en privé. Het is zaak om grip op jezelf te houden en goed voor jezelf te zorgen, daarmee dien je ook je omgeving, zegt VCP-beleidsmedewerker Amerik Klapwijk.

Zorg voor jezelf

Stress en psychische werkdruk hebben al langer de aandacht van de VCP. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out. “Juist nu is het van belang dat je goed voor jezelf zorgt, met een vast ritme en met voldoende tijd voor ontspanning. Even een frisse neus halen waar je anders zou doorwerken, doe dat vooral! En hou contact met je collega’s.”

Campagne

De opening van de Week van de Werkstress is op maandag 16 november, met een dubbelinterview staatssecretaris Bas van ’t Wout en SER-voorzitter Mariëtte Hamer. Dit is tevens het startsein voor de Campagne Mentale Vitaliteit waarmee dit jaar werkgevers gestimuleerd worden aandacht te besteden aan de mentale vitaliteit van werknemers. VCP Young Professionals houdt op 25 november een webinar rond het thema jongeren en werkdruk, prestatiedruk en onzekerheid.

Laatste nieuws

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

19 juni 2024

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

19 juni 2024

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

12 juni 2024

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

Meer nieuws