Menu
Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

Vanaf morgen 20 juni, zal de politie geen deurwaarders meer assisteren bij huisbezoeken. Deze actie, aangemoedigd door de politiebonden ACP en Equipe (beide lid van de VCP), is een protest tegen de dreigende afschaffing van de huidige vroegpensioenregeling (RVU).

Gerechtsdeurwaarders moeten volgens de wet door de politie worden begeleid als bij een beslaglegging de deuren gesloten zijn of de toegang wordt geweigerd. De politiebonden willen dat burgemeesters verantwoordelijk zijn voor het bijstaan van deurwaarders. In dreigende situaties kunnen deurwaarders nog steeds het alarmnummer 112 bellen.

Deze doorlopende protestactie zal op termijn leiden tot financiële schade voor onder andere woningbouwverenigingen en is eerder met succes ingezet tijdens cao-conflicten.

Politiebureaus weer dicht

Vandaag, 19 juni, zijn politiebureaus weer voor 24 uur gesloten voor het publiek. Net als vorige dinsdag  kunnen burgers op die dag geen aangifte doen of documenten afgeven. Het alarmnummer 112 en het informatienummer blijven wel bereikbaar.

Deze sluitingen passen in de reeks van eerdere acties, zoals protestmarsen en het niet bekeuren van lichte overtredingen. Deze acties zullen doorgaan totdat er goede afspraken zijn gemaakt voor een fatsoenlijke RVU-regeling.

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws